#

Lämmöllä tehostettu hieronta

Klassinen/urheiluhieronta lämmöllä tehostettuna

Lämpö tunnetaan yleisesti lihaksia ja mieltä rentouttavana hoitomuotona. Hierontaan saadaan lisätehoa tuomalla lihaksiin ulkopuolista lämpöä. Lämpöhoidoissa lihakset lämmitetään kuumakivillä, joita käytetään myös hieronnan edetessä mukana erillaisissa otteissa ja kehon pisteissä joista lämpö parhaiten jakautuu kaikkialle kehoon.

kuumak1-210x300Kuumakivet ovat luonnonkiviä, jotka sitovat itseensä lämpöä vapauttaen sitä tasaisiesti iholle. Kivet lämmitetään n. 57­-58 asteisiksi ja tasainen hierova käsittely tehostaa lämmön leviämistä verenkierron mukana eripuolille kehoa. Perinteisten lämpötyynyjen jne. paikallisesti vaikuttavien lämmönlähteiden sijasta saadaan kuumavilillä lämmitettyä kokonaisvaltaisesti hoidettavaa aluetta ja näin nopeutettua ja tehostettua lihaskireyksien laukeamista.

Kuumakivillä hierontaan tuotu lämpö on tehokkuuden lisäksi erittäin mielyttävän tuntuista. Se myös helpottaa kireiden lihasten kiputilaa hierottaessa ja mahdollistaa näinollen voimakkaan käsittelyn mahdollsimman hellävaraisen tuntuisesti.

Rentouttava hieronta

Rentouttavan hieronnan pääasiallinen tarkoitus on nimensä mukaisesti kehon ja mielen täydellinen rentoutus. Hieronnassa käytetään klassisen hieronnan hoitavia, mutta hieman kevyempiä otteita painottaen lihasta venyttäviin ja verenkiertoa lisääviin otteisiin. Myös kevyitä passiivisia venytyksiä tehdään hieronnan yhteydessä.
Hieronnassa käsitellään myös kasvojen ja pään alue, mikäli hoidettava ei toisin toivo.

Hoitotilanteesta pyritään tekemään mahdollisimman rauhallinen ja miellyttävä.

Vaikka rentouttavan hieronnan otteet ovat perinteistä klassista hierontaa kevyemmät, sen hoitavaa vaikutusta ei silti tule väheksyä: Rentottava hieronta auttaa pysähtymään hetkeen, irrottautumaan arjen kiireistä. Se vähentää stressiä ja sen kautta erilaisia kiputiloja. Hieronta myös kiihdyttää aineenvaihduntaa ja palauttaa lihaksia rasituksesta.

Rentouttavan hieronnan yhteydessä voidaan levittää myös asiakkaan omat voiteet hierojan toimesta helposti kaikkialle kehoon. Kerrothan tästä hoitajalle ENNEN hierontaa.

Tehokäsittely niska-hartiat

Nopeaa lievitystä pääkipuun, stressiin ja niskan kireystiloihin. Hieronnassa keskitytään niska-hartiseudun käsittelyyn,mutta aika on käytettävissä myös esim. päänalueen hierontaan.

>> Siirry ajanvaraukseen tästä, näet vapaat ajat välittömästi ja voit tehdä varauksia.

P.S.Hieronnalla voidaan saada helpotusta mm. niska- ja hartiasärkyihin, migreeniin ja unettomuuteen. Mikäli olet raskaana, ilmoita siitä hierojalle. Hieronnalla voidaan tuoda helpotusta raskausaikana.