#

Urheiluhieronta

 

KOULUTETTU URHEILUHIEROJA PANU, LINDA JA TAINA PALVELUKSESSASI!

TERVETULOA HIERONTAAN

Hieronta rentouttaa kireitä ja kipeitä lihaksia sekä lisää lihasten aineenvaihduntaa ennaltaehkäisten uusien kireystilojenUrheiluhieroja Panu Pitäjänmäki syntymistä. Hieronnassa käytettävät tekniikat (sively,puristelu,hankaus, tärinä ja lihaksia vennyttävät otteet) ovat tehokkaita ja rentouttavia. Hoito sunnitellaan yksilöllisesti painottaen hierontaa kehon ongelmakohtiin.

URHEILUHIERONTA

Urheiluhieronnalla on klassista hierontaa tehokkaampi ja lihasta muokkaavampi vaikutus. Urheiluhieronta on hieronnan erityinen muoto ja vaati erityisosaamista. Se on alunalkaen suunniteltu toteutettavaksi ennen, jälkeen tai liikuntasuorituksen aikana auttamaan urheilijaa huippusuoritukseen ja siitä palautumiseen.

Tosiallisesti Urheiluhieronta sopii kuitenkin KAIKILLE, jotka kaipaavat lisätehoa lihashuoltoon. Hieronnassa käytetään klassisten otteiden lisäksi urheiluhierontaa (voimakkaasti muokkaavat otteet) ja tehdään passiivisia venytyksiä. Lisäksi käytetään taputuksia ja tärinää luomaan lihakseen monipuolista ärsykettä.

Hoito etenee yksilölliset valmiudet huomioon ottaen ja hoidon edetessä lisätään potilaan omaan tahtiin otteita,

Urheiluhieronta lämmöllä tehostettuna

Lämpö tunnetaan yleisesti lihaksia ja mieltä rentouttavana hoitomuotona. Hierontaan saadaan lisätehoa tuomalla lihaksiin ulkopuolista lämpöä. Lämpöhoidoissa lihakset lämmitetään kuumakivillä, joita käytetään myös hieronnan edetessä mukana erillaisissa otteissa ja kehon pisteissä joista lämpö parhaiten jakautuu kaikkialle kehoon.

kuumak1-210x300Kuumakivet ovat luonnonkiviä, jotka sitovat itseensä lämpöä vapauttaen sitä tasaisiesti iholle. Kivet lämmitetään n. 57­-58 asteisiksi ja tasainen hierova käsittely tehostaa lämmön leviämistä verenkierron mukana eripuolille kehoa. Perinteisten lämpötyynyjen jne. paikallisesti vaikuttavien lämmönlähteiden sijasta saadaan kuumavilillä lämmitettyä kokonaisvaltaisesti hoidettavaa aluetta ja näin nopeutettua ja tehostettua lihaskireyksien laukeamista.

Kuumakivillä hierontaan tuotu lämpö on tehokkuuden lisäksi erittäin mielyttävän tuntuista. Se myös helpottaa kireiden lihasten kiputilaa hierottaessa ja mahdollistaa näinollen voimakkaan käsittelyn mahdollsimman hellävaraisen tuntuisesti.

Katso myös…