Aikoja tarjolla ma-pe 9-20, la-su 9-17. Varaa nyt
Purotie 3 C, Pitäjänmäki, Helsinki.

Klassinen- ja urheiluhieronta

Klassinen- ja urheiluhieronta

Klassinen hieronta rentouttaa jännittynyttä lihaksistoa, vilkastuttaa verenkiertoa ja tehostaa aineenvaihduntaa eli imunesteen (lymfan) kulkua poistaen kuona­-aineita. Hieronta rauhoittaa keskushermostoa ja vaikuttaa siten positiivisesti stressitilan minimoimiseen. Klassista hierontaa käytetään usein mikreenin jälkihoitona, jännityspääsärkyyn ja huimaukseen, käsien- ja sormien puutumiseen sekä tuki- ja liikuntaelinten ongelmiin. Hierontaa ei kannata mieltää ainoastaan akuutin kireystilan pikahoitona vaan hieronnalla on erittäin tärkeä rooli ennaltaehkäisevänä hoitona kireystilojen syntymisessä.

Klassinen hieronta sopii kaikille vauvasta vaariin.

Urheiluhieronta on klassista hierontaa tehokkaampi ja lihasta muokkaavampi vaikutus. Urheiluhieronta edesauttaa palautumaan nopeammin harjoittelusta sekä vähentää harjoittelun jälkeen lihasten arkuutta ja turvotusta.  Urheiluhieronta on suunniteltu toteutettavaksi ennen, jälkeen tai liikuntasuorituksen aikana auttamaan urheilijaa huippusuoritukseen ja siitä palautumiseen. Hieronnassa käytetään klassista hierontaa monipuolisemmin erilaisia ja eri suunnasta kohdistettuja otteita sekä passiivisia venytyksiä. Urheiluhieronnan sisältö suunnitellaan yksilön tavoitteiden ja tarpeiden mukaisesti.

Urheiluhieronta sopii niin aktiiviliikkujille kuin ammattiurheilijoille.

Koska ihmisen anatomia on erittäin monimutkainen kokonaisuus, kehon viestintä ei aina tunnu siellä missä vaiva on. Hoito suunnitellaan yksilöllisesti painottaen kehon ongelmakohtia. Onkin suositeltavaa, että ensimmäinen hierontakerta on kestoltaan vähintään 60 min, jotta kehon lähtötilanne saadaan kartoitettua mahdollisimman tarkkaan.

Katso myös:
Fascia – lihaskalvohieronta
Teho- ja hemmotteluhoidot
Raskaushieronta