Aikoja tarjolla ma-pe 9-20, la-su 9-17. Varaa nyt
Purotie 3 C, Pitäjänmäki, Helsinki.

Urheiluhieronta

Koulutetut urheiluhierojat Panu, Linda ja Sofia palveluksessasi!

Hieronta rentouttaa kireitä ja kipeitä lihaksia sekä lisää lihasten aineenvaihduntaa ennaltaehkäisten uusien kireystilojen
syntymistä. Hieronnassa käytettävät tekniikat (sively, puristelu, hankaus, tärinä ja lihaksia vennyttävät otteet) ovat tehokkaita ja rentouttavia. Hoito suunnitellaan yksilöllisesti painottaen hierontaa kehon ongelmakohtiin.

 

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnalla on klassista hierontaa tehokkaampi ja lihasta muokkaavampi vaikutus. Urheiluhieronta on hieronnan erityinen muoto ja vaati erityisosaamista. Se on alun alkaen suunniteltu toteutettavaksi ennen, jälkeen tai liikuntasuorituksen aikana auttamaan urheilijaa huippusuoritukseen ja siitä palautumiseen.

Tosiallisesti urheiluhieronta sopii kuitenkin KAIKILLE, jotka kaipaavat lisätehoa lihashuoltoon. Hieronnassa käytetään klassisten otteiden lisäksi urheiluhierontaa (voimakkaasti muokkaavat otteet) ja tehdään passiivisia venytyksiä. Lisäksi käytetään taputuksia ja tärinää luomaan lihakseen monipuolista ärsykettä.

Hoito etenee yksilölliset valmiudet huomioon ottaen ja hoidon edetessä lisätään potilaan omaan tahtiin otteita.

 

Urheiluhieronta lämmöllä tehostettuna

Lämpö tunnetaan yleisesti lihaksia ja mieltä rentouttavana hoitomuotona. Hierontaan saadaan lisätehoa tuomalla lihaksiin ulkopuolista lämpöä. Lämpöhoidoissa lihakset lämmitetään kuumakivillä, joita käytetään myös hieronnan edetessä mukana erilaisissa otteissa ja kehon pisteissä joista lämpö parhaiten jakautuu kaikkialle kehoon.

Kuumakivet ovat luonnonkiviä, jotka sitovat itseensä lämpöä vapauttaen sitä tasaisesti iholle. Kivet lämmitetään n. 57­-58 asteisiksi ja tasainen hierova käsittely tehostaa lämmön leviämistä verenkierron mukana eri puolille kehoa. Perinteisten lämpötyynyjen jne. paikallisesti vaikuttavien lämmönlähteiden sijasta saadaan kuumakivillä lämmitettyä kokonaisvaltaisesti hoidettavaa aluetta ja näin nopeutettua ja tehostettua lihaskireyksien laukeamista.

Kuumakivillä hierontaan tuotu lämpö on tehokkuuden lisäksi erittäin mielyttävän tuntuista. Se myös helpottaa kireiden lihasten kiputilaa hierottaessa ja mahdollistaa näin ollen voimakkaan käsittelyn mahdollisimman hellävaraisen tuntuisesti.

 

Katso myös

Klassinen hieronta
Rentouttava hieronta
Tehokäsittely niska-hartiaseudulle